Introductie

Hallo collega’s,

Wat leuk dat je meedoet aan de training ‘Bewegen is het nieuwe werken’. Ik heb deze training gemaakt om jou en mij te helpen minder te zitten en wat meer te bewegen tijdens ons werk. Niet voor een dag, niet voor een week, maar tot je pensioen (en hopelijk ook daarna).

Werkwijze programma

Er is eigenlijk niet één goede manier of beste manier om het programma te volgen. Wel wil ik je uitnodigen de volgorde van het programma aan te houden. Start iedere module met het bekijken van de video (of luister alleen naar de audio van het filmpje). Je kunt zelf kiezen welke vorm voor jou het prettigst werkt: kijken of luisteren.

Per module krijg je een of meerdere opdrachten. In de opdrachten word je stap voor stap meegenomen om minder te zitten en meer te bewegen tijdens je (kantoor)werk. Het doel is vooral om die verandering van je gewoonte te borgen. Niet voor een dag, niet voor een week, maar voor altijd.

Insturen

Heb een opdracht af, dan kun je via de knop UPLOADEN de uitwerking naar Jouw leefstijlacademie versturen. Je moet een uitgewerkte opdracht uploaden om verder te kunnen met de volgende les of module. Dat mag ook een leeg bestandje zijn, als je niet wil dat wij meelezen. Je doet dit immers vooral voor jezelf! Het voordeel van je uitwerking insturen, is dat je van ons zo snel mogelijk feedback op je werk krijgt. Ook kunnen we aan de hand van jouw uitwerkingen de training verbeteren.

Tempo

We stellen voor een module per dag te doen. Dat houd je lekker in de flow. Maar één module in de twee dagen is ook prima. Een vast moment op je werkdag kan goed werken. Ik vind het zelf bijvoorbeeld prettig om trainingen aan het begin van de dag te doen. Dan ben ik nog fris en sta ik open voor nieuwe dingen.

Tenslotte

Heb geduld met jezelf. Je leefstijl veranderen – want dat is minder zitten tijdens je werk – is een proces van vallen en opstaan. Van kleine stapjes. Je hebt tijd nodig. Richt je op het proces nieuwe gewoontes aan te leren. Niet op het einddoel (minder zitten, meer bewegen, hoewel het goed is dat in gedachten te houden). Deze training kan je daarbij helpen. Het vieren van je successen trouwens ook. Hoe klein ze ook zijn.

Succes en veel plezier

Scroll naar top