Nieuw gedrag verankeren

Wat we eigenlijk willen is dat minder zitten en meer bewegen tijdens ons werk geen nieuwe activiteit of nieuw gedrag is, maar dat het gewoon gedrag wordt. Een routine waar we niet bij na hoeven te denken. Zoals we onze tanden poetsen, onze handen wassen na het toilet, onze autogordel omdoen etc. etc.

Je bent een heel eind als je een fijne activiteit hebt waarvoor je gemotiveerd bent en die makkelijk genoeg voor je is om uit te voeren. Koppel er een trigger aan en je gaat het nieuwe gedrag vast een hele tijd op een prettige manier volhouden. Maar wat nou als je dat geeltje op je scherm gaat negeren? Als je wandelschoenen steeds vaker stil staan? Dan kan het zijn dat je motivatie is gezakt of dat het toch te moeilijk is. Maar het kan ook zijn dat het niet lukt om er een gewoonte van te maken. Ik ga je nu een recept geven om makkelijker nieuwe gewoontes te maken.

Nu gaan we in drie korte opdrachten aan de slag met wat je geleerd hebt in de video: minder zitten en meer bewegen koppelen aan bestaande routines en het direct vieren van je nieuwe gedrag.

Scroll naar top