Schrijf je gezond

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
49
Begin

Welkom bij het onlineprogramma ‘Schrijf je gezond’. Wat goed dat je ervoor gekozen hebt aandacht aan je leefstijl te besteden. Er zijn heel veel manieren om je leefstijl te veranderen. Gezonder eten. Meer bewegen. Je rust nemen. Maar ook door te schrijven. ‘Schrijf je gezondā€™ heb ik gemaakt om je te leren hoe je schrijven kunt gebruiken om je leefstijl te veranderen.

Werkwijze programma

Er is eigenlijk niet een goede manier of beste manier om het programma te volgen. Wel wil ik je uitnodigen de volgorde van het programma aan te houden.

Start iedere module met het bekijken van de video of luister naar de audio ervan. Je kunt zelf kiezen welke vorm voor jou het prettigst werkt: kijken of luisteren. De uitgewerkte tekst van het filmpje kun je ook nalezen in de download.

Per module krijg je een of meerdere schrijfopdrachten. In de opdrachten word je stap voor stap meegenomen in het reflecteren op jouw leefstijl en wat je daaraan wil veranderen. Tip. Als je de opdrachten downloadt, print ze dan uit. Het is misschien niet zo milieubewust, maar dit nodigt meer uit de opdracht ook echt te maken šŸ™‚

Insturen

Heb een opdracht af dan kun je via de knop UPLOADEN de uitwerking als tekst-, PDF of fotobestand naar Jouw leefstijlacademie versturen. (Let op er is een maximumgrootte die je kunt uploaden). Je moet een uitgewerkte opdracht uploaden om verder te kunnen met de volgende module. Dat mag ook een leeg bestandje zijn, als je niet wil dat wij meelezen. Je schrijft immers vooral voor jezelf! Wij raden je wel aan, je uitwerkingen in te sturen (daar betaal je ook voor). Als je een uitwerking instuurt, krijg je van ons zo snel mogelijk een reactie.

Tempo

We stellen voor een module per week te doen. Dat houd je lekker in de flow. Maar een module in de twee weken is ook prima. Een schrijfmoment per dag op een vast tijdstip kan goed werken. Ik vind het zelf bijvoorbeeld prettig om het dankbaarheidsdagboek voor het slapengaan te schrijven.

Tenslotte

Heb geduld met jezelf. Je leefstijl veranderen is een proces van vallen en opstaan. Van kleine stapjes. Je hebt tijd nodig. Richt je op het proces niet op het einddoel (hoewel het goed is die in gedachten te houden). Schrijven kan je daarbij helpen. Het vieren van je successen trouwens ook. Hoe klein ze ook zijn.

Schrijfze en veel plezier

Voor deze training heb je papier nodig en iets om mee te schrijven. Je kunt de opdrachten ook op de laptop uitvoeren. Maar onze ervaring is dat papier beter werkt.

Scroll naar top